5 manieren om gezonder te eten op het werk

eten op het werk

Deadlines en stress op het werk gaan jammer genoeg maar al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten. Neem nu fastfood: een ware aanslag op je gezondheid met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg. Tips voor eten op het werk

Hoe ongezond is het om te lunchen achter je bureau

Gezond eten op het werk

Ongezonde eetgewoonten op het werk kunnen leiden tot gezondheidsproblemen, verminderde energie en concentratie, en uiteindelijk de productiviteit beïnvloeden. Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om bewuste en gezonde keuzes te maken bij het kiezen van voedsel op de werkplek, zoals het meenemen van zelfgemaakte maaltijden, het bevorderen van een gezonde werkomgeving en het verminderen van verleidingen voor ongezond voedsel.

1. Noten

Het eten van noten op het werk kan een gezonde en voedzame snack zijn. Noten bieden energie, verzadiging en bevatten waardevolle voedingsstoffen. Ze ondersteunen de hartgezondheid, kunnen de concentratie bevorderen en zijn handig voor onderweg. Echter, matigheid is belangrijk vanwege de calorieën, en allergieën moeten in overweging worden genomen. Over het algemeen zijn noten een goede keuze voor een gezonde werkomgeving.

2. Kies voor fruit

Zorg ervoor dat je een fruitschaal binnen je zicht plaatst, zodat je om de paar uur vanzelf wordt verleid tot het genieten van een verfrissend stuk fruit. Met een dagelijkse inname van gemiddeld vier porties fruit, zal je merken dat je je energieker, gezonder en gelukkiger voelt. Bovendien kan het eten van fruit bijdragen aan het voorkomen van hartziekten en bepaalde vormen van kanker.

eten op het werk

3. Hou water bij de hand

Om je gezondheid te optimaliseren, is het van essentieel belang om elke dertig minuten een flinke slok water te drinken. Dit helpt bij het zuiveren van je lichaam, vermindert het risico op hartaanvallen, verbetert je humeur en verhoogt je energieniveau. Hier is een extra tip voor degenen die vaak last hebben van hoofdpijn op het werk: controleer of je lichaam voldoende gehydrateerd is.

4. Ga wandelen tijdens de pauze

Laat je auto tijdens de lunchpauze staan en loop naar de broodjeszaak. Je kunt ook afspreken met collega’s om dagelijks een korte wandeling rond het bedrijf te maken. Wandelen is de meest eenvoudige en tegelijkertijd veiligste manier om aan lichaamsbeweging te doen. Het is ideaal om je botten, hart, longen en gewicht in optimale conditie te houden.

5. Vermijd cafeïne

Voor de meeste mensen is het veilig om dagelijks twee koppen koffie te drinken, maar overmatige cafeïne-inname kan leiden tot rusteloosheid en slaapproblemen ’s nachts. Omdat cafeïne verslavend kan zijn, kan het moeilijk zijn om ervan af te komen. Desondanks zal je lichaam je waarderen als je in plaats van je dagelijkse hoeveelheid koffie overstapt op een vers fruitsapje of water.

Geef een reactie