5 tips om niet in te dutten op kantoor

kantoor

Heb je een zwaar weekend achter de rug? Sliep je vannacht niet zoals zou moeten? Dan zit je ongetwijfeld te knikkebollen voor je computer. De fout die de meeste mensen dan maken, is koffie drinken. Veel koffie drinken. Maar of dat de beste manier is om niet in te dutten op kantoor?

kantoor
  1. Drink water. Als je vermoeid bent, is het verleidelijk om veel koffie te drinken. Maar overmatige cafeïne kan uitdroging veroorzaken en je uiteindelijk vermoeider maken. Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken.
  2. Blijf in beweging. Langdurig zitten achter je bureau kan je concentratie verminderen. Neem regelmatig korte pauzes en maak na elk uur werken een kleine wandeling. Dit kan je alertheid verbeteren.
  3. Kleed je comfortabel. Oververhitting kan slaperigheid veroorzaken, dus vermijd te warme kleding. Kies voor lichte, gelaagde kleding in plaats van dikke truien om alert te blijven.
  4. Eet gezond. Vermijd suikerrijke snacks, want ze kunnen leiden tot energiepieken gevolgd door snelle dalingen. Kies in plaats daarvan voor gezonde opties zoals fruit, noten of yoghurt.
  5. Overweeg een dutje. Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt, kan een kort dutje tijdens de lunchpauze wonderen doen als je te weinig hebt geslapen. Zorg er wel voor dat je een wekker instelt om te voorkomen dat je langer dan gepland slaapt en je baas je betrapt.

Geef een reactie