Boerenkoolsmoothie met appel en banaan

boerenkoolsmoothie

Een boerenkoolsmoothie is een populaire manier om extra groenten en voedingsstoffen aan het dieet toe te voegen.

Boerenkool

Boerenkool wordt beschouwd als een zeer gezonde groente vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen die het bevat. Het is een uitstekende bron van vitamine C, vitamine K, vitamine A, foliumzuur, calcium en vezels. Het bevat ook antioxidanten zoals carotenoïden en flavonoïden.

Deze voedingsstoffen hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Vitamine C is bijvoorbeeld belangrijk voor een gezond immuunsysteem en het bevordert de opname van ijzer in het lichaam. Vitamine K is belangrijk voor de gezondheid van de botten en het bevordert een gezonde bloedstolling. Calcium is ook essentieel voor sterke botten en tanden, terwijl vezels de spijsvertering kunnen bevorderen en het risico op bepaalde ziekten zoals hartziekten en diabetes kunnen verminderen.

Bovendien zijn er studies die suggereren dat de antioxidanten in boerenkool bescherming kunnen bieden tegen bepaalde vormen van kanker en ontstekingsziekten kunnen verminderen.

Smoothie maken

Om een boerenkoolsmoothie te maken, worden boerenkoolbladeren meestal eerst gewassen en van de stelen ontdaan. Vervolgens worden ze in een blender gemengd met andere ingrediënten.

Ze zijn ook handig als je weinig tijd hebt om te ontbijten of als je onderweg bent en iets gezonds wilt eten. Bovendien kan het toevoegen van boerenkool aan een smoothie de smaak en textuur verbeteren en een mooie groene kleur aan de smoothie geven.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram gesneden boerenkool
  • Een banaan in plakjes gesneden
  • Een appel zonder klokhuis in stukjes gesneden
  • 100 ml kokoswater
  • 200 ml kokosmelk
boerenkoolsmoothie

Hoe maak je boerenkoolsmoothie?

Doe de boerenkool, banaan en de appel in blender. Giet het kokoswater en de kokosmelk erbij

Laat de blender draaien totdat je een groene, gladde smoothie hebt. Is je smoothie te dik? Voeg dan nog wat extra kokoswater en/of -melk toe

Schenk de smoothie in glazen.

Geef een reactie