Permanente make-up. Ideaal als je geen wenkbrauwen hebt

permanente make-up

Niet iedereen is gezegend met perfecte wenkbrauwen. Gelukkig is er PMU, wat staat voor Permanente Make-Up. Dat het permanent is, klopt niet helemaal. Meestal vervaagt het resultaat na 1,5 jaar tot 3 jaar. Let op er zijn ook salons die wenkbrauwen, eyeliner en lipliner zetten een tatoeage. Die tatoeage is wel permanent.

Permanente make-up is populair

PMU is ontzettend populair. Dat komt ook omdat het steeds natuurlijker wordt. De technieken zijn de afgelopen jaren flink verbeterd, waardoor het er subtieler uitziet. Sociale media speelt ook een grote rol. Vooral Instagram en TikTok. Daar zie je ontzettend veel foto’s en filmpjes van perfecte wenkbrauwen langskomen.

Hoe kan het dat permanente make-up vervaagt?

Bij een behandeling zal de specialist de bovenlaag van de lederhuid pigmenteren. Omdat je huid zich vernieuwt, zullen de wenkbrauwen na verloop van tijd vervagen. Het hangt van je huidtype af hoelang je wenkbrauwen mooi blijven. Bij een vettere huid verdwijnt het pigment iets sneller.

Hoe werkt PMU?

Bij permanente Make up wordt dezelfde soort naalden gebruikt als bij een tatoeage, maar dan enorm dun. Een tatoeage wordt in het onderhuidsbindweefsel geplaatst, dit is permanent en zit dus dieper dan de permanente make-up. Permanente make-up oftewel PMU wordt in de lederhuid (de huid onder de opperhuid) geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent in tegenstelling tot een tatoeage. Met deze behandeling kan een eyeliner gezet worden, kunnen wenkbrauwen worden gezet en kunnen de lippen worden gekleurd. Daarnaast kunnen littekens worden gecamoufleerd.

permanente make-up

Geschikt voor alopecia

Veel mensen met alopecia ( een aandoening waardoor je je lichaamshaar verliest) maken gebruik van de mogelijkheid. Meestal krijgen zij wenkbrauwen en een eyeliner zodat hun gezicht er opgemaakt uitziet. Andere opties zijn powder brows, hair strokes of microblading.

Is de inkt schadelijk?

Degene die de behandeling doet, moet zich houden aan Europese richtlijnen. Zo weet je dat er geen kankerverwekkende stoffen in zitten.

Na de behandeling

De eerste vier dagen na de behandeling mag de plek niet nat worden. Dat betekent dat je niet mag zwemmen en water op je gezicht mag krijgen tijdens het douchen. Maar ook zweten is niet een goed idee. Dus naar de sportschool kan de eerste dagen niet.
Ook kun je beter even geen make-up dragen op de plek van de behandeling. Dus geen eyeliner als je een lijntje hebt laten zetten. Ook mag je twee weken niet naar de sauna, onder de zonnebank of zonnebaden. Krab verder niet als het jeukt en blijf van eventuele losse velletjes af.

Geef een reactie