Groene shakshuka met lekker veel groente

Groene Shakshuka

Deze groene shakshuka zit bomvol met lekker veel groene groentes. Zo vind je in deze shakshuka onder andere paprika, asperges, spinazie en broccolirijst terug.

Welke ingrediënten heb je nodig

  • Een sjalot
  • Twee teentjes knoflook
  • Een groene paprika
  • 100 gram groene aspergetips
  • Een theelepel kokosolie
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram broccolirijst
  • Twee eieren
  • Een avocado.
  • Twee lente-uitjes
Groene shakshuka

Hoe maak je groene shakshuka

  • Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Halveer de groene paprika, verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de groene aspergetips
  • Smelt de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Na een minuut of drie doe je de spinazie erbij en roer dit tot deze geslonken is
  • Doe de broccolirijst, de paprikablokjes en de aspergetips in de pan en bak alles nog een minuut of 4
  • Maak met de bolle kant van de lepel twee kuiltje in de groenten en breek de eieren. Je kuiltjes moeten dus gevuld worden met de eieren
  • Zitten de eieren in de kuiltjes? Leg dan een deksel op de pan en bak je shakshuka tot je eiwit gestold is. Dit is meestal tussen 6 tot 8 minuten
  • Halveer de avocado ondertussen, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes
  • Snijd ook de lente-uitjes
  • Verdeel de avocado over de shakshuka en bestrooi je eten met lente-ui

Geef een reactie