Hoeveel zonnebrandcrème moet je smeren?

In april begin ik al met smeren. Eerst alleen mijn gezicht, maar wanneer het warm wordt en er meer huid te voorschijn komt, smeer ik me ’s ochtends na het douchen al voor de eerste keer in. En hoewel iedereen wel een tube of fles in huis heeft, smeren we vaak veel te weinig. Hoeveel zonnebrand moet je gebruiken? En hoe vaak moet je je insmeren?

Welke zonnebrandcreme is het beste?

Insmeren met zonnebrand

We zijn allemaal veel te zuinig met insmeren. Je moet altijd een dikke laag zonnebrandcrème smeren. Je bent alleen volledig beschermd wanneer je 2 milligram per vierkante centimeter smeert. Voor je gezicht is dan ongeveer een halve centimeter. Ben je kaal, dan heb je wat meer nodig want ook bovenop je hoofd zal zonnecrème gesmeerd moeten worden. Natuurlijk doe je niet eerst het smeersel op een lepeltje. Twee vingerlengtes ( bijvoorbeeld je middelvinger en wijsvinger) crème werkt ook prima.

Hoeveel zonnebrandcrème smeren we?

Zoals we al aangegeven smeren we veel te weinig. Uit onderzoek blijkt dat we nog geen vierde deel van de voorgeschreven hoeveelheid smeren. Daardoor zijn we minder goed beschermd. Dermatologen adviseren ook een zo hoog mogelijke SPF ( Sun protection factor) te gebruiken. De bescherming van SPF 50 is vele malen beter dan die van SPF15. Dat betekent dat je wanneer je een een egale laag op je huid smeer en niet te zuinig bent dat je vijftien keer langer in de zon kunt dan wanneer je je niet insmeert. SPF-50 beschermt je tegen 98 procent van de uv-stralen.

Hoe lang je in de zon kunt blijven zonder bijsmeren is daarnaast afhankelijk van je huidtype en de zonkracht. Je kunt in ieder geval langer in de zon met een hogere beschermingsfactor mits je elke 2 uur opnieuw smeert.

Dit is de beste zonnebrandcreme

Dit is de beste zonnebrandspray

Geef een reactie