Met deze tips voorkom je klitten in je haar

Knopen ontstaan omdat de schubben van je haren open staan, waardoor je lokken makkelijker gaan klitten. Hoe voorkom je knopen in nat haar en hoe voorkom je knopen in droog haar.

Je kunt het onderscheid maken tussen twee soorten knopen: die op nat en die op droog haar. Nat haar kan in de war raken tijdens een zwembeurt of nadat je het hebt gewassen.

Conditioner

Het is altijd een goed idee om een conditioner aan te brengen als je wat langer haar hebt. Zo gaan de haarschubben weer dicht en kam je knopen er makkelijk uit. Ook een conditioner die je niet hoeft uit te spoelen zoals een detangler lotion is een handige optie. Eindig met een druppeltje olie. Dat zal het borstelen nog vergemakkelijken. Wat je beter niet kunt doen: te hard je afdrogen. Dep je haar liever droog of draai het in een handdoek. Werk je met een haardroger? Blaas dan altijd in de in de richting van de punten. Door de hitte gaan de schubben zich weer mooi sluiten en krijgen knopen minder kans.

klitten

De beste borstel

Knopen in droog haar worden veroorzaakt door miezerig weer of wind, maar een beetje olie helpt om ze te voorkomen. Een tangle teezer meenemen in je handtas is ook altijd handig. Dit kleine borsteltje past in je handpalm en heeft kleine, flexibele tandjes die perfect zijn om je haar te ontwarren. Let wel: hierdoor kun je meer last krijgen van statische elektriciteit. Een tangle teezer is te koop bij de meeste kappers of bij bol.com Je haar regelmatig ontwarren met een brede borstel met natuurlijk haar is het allerbeste. Werk altijd van beneden naar boven toe, anders bestaat de kans dat je de knoop op één plek hardnekkiger maakt. Als je hem er echt niet kunt uitborstelen, is het soms beter om het venijnige knoopje eruit te knippen. Zo vermijd je dat je haartjes kapot trekt.

Vlecht

Heb je vooral last van knopen als je opstaat? Ga dan slapen met een vlecht. Voorkom dat je naar bed gaat met nat haar, want dan klit het gegarandeerd samen tijdens het opdrogen.

Geef een reactie