Dit ontbijtje kun je warm en koud eten. De bereiding kost je ongeveer een uurtje, maar dat is exclusief afkoelen. Zelf vind ik deze groente cake het lekkerst als hij lauwwarm is. Lekker dus als hij afgekoeld is, maar even in de oven of in de magnetron kan ook prima. Dit recept past prima in het paleo-dieet.
Welke ingrediënten heb je nodig voor groente cake?
- Een courgette
- 15 gram kokosolie om te gebruiken en wat extra om je bakblik mee in te vetten
- 75 gram pecannoten of walnoten
- 290 amandelmeel
- Een eetlepel gemalen kaneel
- Een halve theelepel baking soda
- Drie eieren
- 40 gram honing
- 120 gram amandelboter
- Een theelepel vanille-extract
- 80 gram wortel julienne
- 30 gram pompoenpitten
Hoe maak je groente cake
- Zet de oven aan op 180 graden en smeer de cakevorm in met kokosolie. Op de bodem kun je het beste wat bapapier leggen.
- Rasp de courgette. Dit mag best een beetje grof. Knijp wel zoveel mogelijk vocht uit de groente en laat de courgette uitlekken in een vergiet.
- Smelt de kokosolie en hak de noten fijn
- Doe de amandelmeel, de kaneel, de baksoda en een beetje zout in een kom. Klop in de tweede kom de eieren met de honing, de amandelboter, het vanille-extract en de gesmolten kokosolie los.
- Dan is het tijd om de ingrediënten van de twee komen bijelkaar te doen. Spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
- Daar spatel je vervolgens de courgette, wortel, noten en pitten doorheen
- Goed gemengd? Dan kan het in de cakevorm.
- Bak je cake in het midden van de oven in ongeveer veertig minuten goudbruin en gaar
Haal de cake als hij gaar is uit de oven en laat hem 5 minuten in de vorm afkoelen. Daarna haal je hem voorzichtig uit de vorm en laat je hem afkoelen tot hij op kamertemperatuur is. Pas daarna kun je plakken snijden.
Tip: Je kunt de plakken van de groente cake prima invriezen. Dit doe ik zelf los van elkaar zodat ik er iedere dag een stukje uit kan halen.