Ontspannen door katten. Hier vind je in Nederland een kattencafé

kattencafé

Wist je dat knuffelen met een kat écht werkt tegen stress? Tijdens het aaien komt namelijk het knuffelhormoon ‘oxytocine’ vrij. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van stress. Heb je zelf geen kat, dan kun je altijd naar een kattencafé. 

Wat is er nu leuker om koffie te drinken met een snorrende kat op je schoot. Het is dan ook niet naar dat kattencafés steeds populairder worden

Wat is een kattencafé?

Kattencafés staan volledig in het teken van katten. Ideaal voor liefhebbers die zelf geen kat hebben en op deze manier toch in het gezelschap van de dieren wat kunnen drinken in een café. Tijdens zo’n bezoek kun je de dieren – als ze er zin in hebben – knuffelen, aaien en met ze spelen.

Kattencafé in Europa

Het eerste kattencafe opende  in 1998  in Taiwan. Dat café werd veel bezocht door de lokale inwoners en Japanse toeristen. Een van de die toeristen nam het idee mee naar huis. In 2004 werd in Japan het eerste kattencafé geopend en toen begon de groei: in 2017 stond de teller in Japan op meer dan 150 kattencafés. In 2012 waaide het concept over naar Europa; in Wenen werd het eerste Europese kattencafé geopend. Al snel volgden in 2013 cafés in Boedapest, München, Berlijn en Madrid.

kattencafé

Regels

Bij de meeste kattencafé’s betaal je entree. Dit geld wordt besteed aan de verzorging van de dieren. Ook wordt je vaak verplicht om je handen te wassen en wordt er van je verwacht dat je de dieren respectvol behandeld. Het is dus niet de bedoeling dat je ze zomaar oppakt of achter ze aan gaat rennen. Wil een kat niet knuffelen, dan heb je gewoon pech. 

Waar vind je kattencafé?

Missen we nog een in ons overzicht? Stuur dan even een mail. Dan zetten we hem erbij

Geef een reactie