Het lekkerste recept voor een Spaanse tortilla met spinazie

Heb je zin in een Spaanse lunch of lekkere tapas? Dan mag deze Spaanse tortilla met spinazie niet ontbreken. Serveer deze Spaanse tortilla met aardappel koud of warm. Omdat een tortilla omdraaien best lastig kan zijn, kun je hem het beste in de oven maken.

Spaanse tortilla

De Spaanse tortilla, ook wel bekend als “tortilla de patatas” of gewoon “tortilla” in Spanje, is een populaire Spaanse gerecht dat vaak wordt geserveerd als tapas of als onderdeel van een maaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit slechts een paar ingrediënten: eieren, aardappelen, uien, olijfolie en zout. Wij hebben nog wat overgebleven spinazie toegevoegd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Vier middelgrote aardappels
  • Een gesnipperde ui
  • Twee teentjes knoflook ( gepeld en fijngehakt)
  • Olijfolie ( ongeveer een eetlepel)
  • Acht eieren
  • 200 gram verse spinazie ( wel een beetje grof hakken)
  • Wat peper en zout

Optioneel: ook lekker met wat plakjes bacon of wat kaas

Spaanse tortilla

Hoe maak je Spaanse tortilla in de oven?

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Schil je aardappels en schaaf ze met de kaasschaaf of een mandoline in dunne plakjes. Met een scherp mes mag natuurlijk ook, maar pas op je vingers
  • Doe een eetlepel olie in een koekenpan
  • Bak de knoflook en de ui tot de ui glazig wordt
  • Doe de aardappelschijfjes erbij  en bak ze 10 minuten mee met de knoflook en de ui
  • Pak een ronde ovenschaal ( vierkant lukt overigens ook prima, maar dan krijg je een vierkante tortilla en vet deze in met olie of boter
  • Doe ongeveer de helft van je aardappeltjes met ui en knoflook in de schaal
  • Dan leg  je er wat grof gehakte spinazie bovenop
  • Daar weer bovenop de je de rest van de knoflook, ui en aardappeltjes
  • En tot slot gaat daar weer een laagje spinazie overheen
  • Klop met een garde de eieren los in een mengkom en giet ze in de ovenschaal
  • Doe er wat peper en zout overheen en bak je tortilla in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.