Rode koolsalade met walnoten maken

Rode kool bevat weinig calorieën en is rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Rode kool is een goede bron van vitamine C, vitamine K en vitamine B6, en bevat ook antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen die gezondheidsvoordelen kunnen bieden. En echt ideaal om een rode koolsalade van te maken.

Omdat we een gezonde rode koolsalade willen maken, is het het beste om zelf een dressing met weinig vet te gebruiken en andere gezonde ingrediënten toe te voegen zoals fruit en noten.

Rode kool

Rode kool is een populaire groente in veel Europese keukens, vooral in de Duitse -, Nederlandse – en Scandinavische keuken. De kool kan op verschillende manieren worden bereid en wordt vaak gebruikt om gerechten zoals koolsalade of zuurkool te maken.

De groente staat bekend om zijn levendige kleur, die visuele aantrekkingskracht aan gerechten kan toevoegen. Het is ook rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamines en vezels. Afhankelijk van de bereidingswijze kan het zoet, zuur of een combinatie van beide smaken hebben. Het is een veelzijdig ingrediënt dat in verschillende culinaire toepassingen kan worden gebruikt.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram geraspte rode kool
  • Een appel in blokjes of schijfjes
  • Een geraspte wortel
  • Twee eetlepels gedroogde cranberry’s
  • Twee eetlepels grofgehakte walnoten

Voor de dressing

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een eetlepel citroensap
  • Een eetlepel appelciderazijn
 rode koolsalade

Hoe maak je rode koolsalade?

Meng de rode kool in een kom met de appel, wortel, cranberry’s en walnoten. Je kunt het in een schaal scheppen of meteen verdelen over twee borden.

Doe alle ingrediënten voor de dressing met wat peper en eventueel zout. Sprenkel het over je salade.

Rode koolsalade bewaren

Rode koolsalade behoudt zijn kwaliteit het beste als je het binnen 3-4 dagen opeet. Je kunt de salade het beste bewaren in een luchtdichte bak of afgedekt in de koelkast.

Let op dat rode koolsalade na verloop van tijd vocht kan afgeven, wat de smaak en textuur kan beïnvloeden. Het is het beste om de salade niet te lang te bewaren en ervoor te zorgen dat deze goed is afgedekt om uitdroging te voorkomen. Als de salade bedorven ruikt, er vreemd uitziet of een onaangename smaak heeft, gooi hem dan weg.

Geef een reactie