Romanesco soep

romanesco broccoli soep

Romanesco is familie van de broccoli en bloemkool. Qua smaak valt hij hier tussen in. De romanesco is wat frisser dan bloemkool en zachter dan broccoli. Echt een geweldige groente om een Romanesco soep van te maken.

Ingrediënten

  • 1 Romanesco
  • Een eetlepel kokosolie
  • Twee gesnipperde uien
  • Drie grote, geschilde en in blokjes gesneden aardappels
  • Drie tenen geperste knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 180 ml havermelk
  • Een snufje zout
  • Wat zwarte peper
Romanesco soep

Hoe maak je Romanesco soep?

  • Doe de kokosolie in de soeppan en fruit de uisnippers samen met de knoflook
  • Als de ui glazig is doe je de aardappel en de klein gesneden romanesco broccoli erbij. Bak dit 5 minuten mee
  • Voeg de groentebouillon en havermelk toe en breng dit aan de kook
  • Kookt je water, zet dan het vuur lager. Daarna mag je het nog tien minuten laten pruttelen
  • Dan is het tijd om de staafmixer te pakken. Pureer alles tot je een mooie gladde soep krijgt. Breng alles op smaak met zout en zwarte peper

Geef een reactie