Samen sporten met je partner is goed voor je relatie

samen sporten

Voor ware liefde is inspanning nodig, en daar is een goede reden voor: koppels die samen activiteiten ondernemen, zoals samen sporten, voelen zich emotioneel meer tot elkaar aangetrokken. Dit komt doordat deze gezamenlijke activiteiten gelukshormonen stimuleren.

Niet alleen ben je bezig met het bevorderen van je gezondheid, maar je werkt ook samen aan iets dat jullie allebei een goed gevoel geeft. Onderzoek toont aan dat koppels die samen sporten, een grotere kans hebben op een langdurige relatie. Hier zijn een paar redenen waarom:

Meer verliefdheid

Verschillende studies laten zien dat stellen elkaar nog leuker vinden na een gezamenlijke work-out. Ze ervaren meer tevredenheid in hun relatie en voelen zich intenser verliefd. Lichaamsbeweging triggert symptomen van fysiologische opwinding – zoals zwetende handen, een snellere hartslag en kortademigheid. Deze symptomen weerspiegelen in zekere zin de opwinding van romantische aantrekkingskracht, waardoor je aantrekkelijker wordt in de ogen van je partner.

Quality time

In ons hectische leven kan het soms een uitdaging zijn om quality time door te brengen met je partner. Door samen te sporten ontstaat er ruimte voor grappen over wie zwaarder kan tillen, sneller kan rennen of meer burpees kan doen. Na de work-out zijn jullie waarschijnlijk meer geneigd om samen nieuwe en actieve dingen te proberen. Het uitproberen van nieuwe activiteiten stimuleert de aanmaak van dopamine in de hersenen, een chemische stof die een gevoel van positiviteit bevordert.

Meer verbondenheid

Samen met je partner sporten versterkt jullie emotionele band. Koppels streven ernaar om gezond en fit te zijn en willen elkaar helpen dit doel te bereiken, vooral als jullie samen een specifiek doel stellen, zoals het lopen van een marathon. Dit heeft een zeer positieve invloed op jullie relatie. Onderzoek heeft aangetoond dat stellen die samen sporten zich meer verbonden voelen met hun partner dan stellen die voornamelijk op de bank hangen.

Samen kom je verder

Samen sporten heeft meer impact dan alleen. Dit komt doordat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen prestaties, maar ook voor die van je partner, en vice versa. Bovendien kun je meer bereiken als er mensen naar je kijken, en dit effect is nog sterker als het je partner is.

    Geef een reactie