Series kijken we liever met een huisdier dan met onze partner

Het beste plekje op de bank, een dekentje, kaarsjes aan en wat lekkers binnen handbereik. De ingrediënten voor een avondje bingewatchen zou je zeggen. Alleen de hond of kat ontbreekt nog. Uit een peiling van Netflix bij meer dan duizend leden blijkt immers dat we het leuker vinden om een serie te verslinden met een huisdier aan onze zijde dan met vrienden of een geliefde.

Streamingdienst Netflix wilde van leden weten met wie ze het liefst hun favoriete series kijken. Honden en katten zijn goede kijkmaatjes, zo blijkt. Maar liefst 74 procent van de bevraagde Amerikanen keken al eens tv met hun hond of kat. Zo’n 58 procent van hen vindt hun huisdier het ideale gezelschap voor een marathonsessie series kijken.

huisdier

Spannende scènes

Uit de rondvraag komen nog enkele andere verrassende feiten naar voor. Veel leden geven de voorkeur aan fluffy gezelschap omdat hen het best kunnen knuffelen – een noodzaak tijdens een griezelige of spannende scène. Zo’n 21 procent van de geënquêteerden vindt het dan weer een voordeel omdat huisdieren er niet vandoor gaan met de afstandsbediening, 18 procent vindt het een pluspunt dat ze nooit spoilers verklappen en 16 procent gaf aan dat ze het fijn vinden omdat dieren niet tegenstribbelen als je nog één aflevering wil bekijken.

Huisdier

Blijkbaar gaan ze in Amerika ver om het zo comfortabel mogelijk te maken voor hun huisdier. Ruim 34 procent verplaatst zich een beetje opdat de hond of kat des huizes perfect zou liggen. Zo’n 30 procent van de baasjes heeft zelfs een speciaal schema aangemaakt met shows die ze enkel met hun dier bekijken, 12 procent zet de show in kwestie uit als meneer hond of kat duidelijk maakt dat hij er niets leuk aan vindt. Niet alleen in de Verenigde Staten kijken mensen graag met dieren naar series. Helemaal bovenaan de top tien landen waarin mensen het meest televisiekijken met hun dieren staat India, gevolgd door Thailand en Amerika. België en Nederland komen niet voor in de lijst, maar Frankrijk prijkt wel op plaats tien. Het Verenigd Koninkrijk op nummer zeven.

Geef een reactie