Waarom word je zwaarder van samenwonen?

samenwonen

Ben je net gaan samenwonen? Dan is de kans groter dat je broek nu wat strakker zit dan dat hij eerst zat.  Maar liefst een kwart van de vrouwen krijgt er extra kilo’s bij als ze gaat samenwonen met een man.  Bij mannen is die invloed veel kleiner, zo blijkt uit een Britse enquête.

Samenwonen

Gezellig samen op de bank zitten, een film kijken en pizza bestellen: het zijn de kleine geneugten van samenwonen met je partner. Helaas niet zonder gevolgen voor de weegschaal: vrouwen zien hun gewicht na het samenwonen toenemen,  als gevolg van regelmatig ongezonde junkfood en extraatjes eten. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Britse mannen en vrouwen, waarbij 27% van de vrouwen aangeeft dat al na enkele weken een verschil op de weegschaal merkbaar is. 

samenwonen

Gewichtstoename door samenwonen

Opvallend: 73% van de mannen merkt geen verschil in gewicht, en 40% geeft zelfs aan dat de vrouw een positieve invloed heeft op hun eetgewoonten. Volgens hypnotherapeut Dipti Trait heeft die gewichtstoename vooral te maken met een gevoel van geborgenheid, eerder dan een plots drang naar pizza. “Als we gaan samenwonen, voelen we ons helemaal op ons gemak. Dat ontspannen gevoel trekt zich dan door naar ons gedrag, waaronder ook ons eetpatroon. Zo sluipen er kleine gewoonten in, waarbij je niet eens merkt dat die er plots zijn.” Niet koken op zondag en pizza bestellen, om maar een voorbeeld te noemen. Iets wat je voorheen misschien niet deed, toen je alleen woonde.

Gezonde gewoonten

Maak je je zorgen om die extra kilo’s? Probeer elkaar eens op een gezonde manier te beïnvloeden. Ga eens samen sporten in plaats van een film te zien, of ruil de afhaalpizza in voor een zelfgemaakte variant. 

Geef een reactie