Zes redenen waarom winkelen goed voor je is

Je bankrekening denkt er wellicht anders over, maar diverse onderzoeken hebben in de loop der jaren uitgewezen dat winkelen eigenlijk best gezond kan zijn. Vooral de variant waarbij je echt de stad ingaat om een nieuwe outfit te scoren, barst van de voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Stress

Weg met die stress: de meeste vrouwen ervaren winkelen als vorm van ontspanning. Daarnaast maken ze sociale contacten tijdens het winkelen, wat een goed gevoel oplevert. Die aspecten zorgen er bij veel vrouwen voor dat hun stressniveau daalt.

Angstbestrijding

Winkelen is een vorm van mentale voorbereiding. Terwijl je nieuwe items zoekt, bereid je je voor op de toekomst. Je visualiseert hoe je een nieuw kledingstuk gaat dragen en waarvoor je het gaat gebruiken. Je blikt vooruit naar ‘een nieuw leven’. Dat geeft een gevoel van controle. Daardoor ervaar je minder angst bij veranderingen. 

Calorieën verbranden

Kilometervreter: vrouwen lopen gemiddeld per jaar 300 kilometer door winkelstraten, heeft Brits onderzoek uitgewezen. Dat zijn opgeteld meer dan zeven marathons! Daarmee worden duizenden calorieën verbrand. Moet je natuurlijk niet ieder broodjeshuis in duiken of zakken vol drop naar binnen werken.

winkelen

Topsport

30 minuten beweging per dag verkleint de kans op kanker, beweren experts. Een uur winkel in, winkel uit lopen staat volgens onderzoek ongeveer gelijk aan een half uur hardlopen. Naarmate je meer items scoort – dus meer tassen meesjouwt -, neemt je ‘sportprestatie’ verder toe. En je traint meteen je armspieren.

Gelukkig

Geluksgevoel: shoppen maakt gelukkiger. Bewezen is namelijk dat mensen die zichzelf zo nu en dan op iets nieuws trakteren, over het algemeen beter in hun vel steken dan mensen die zichzelf dat extraatje nooit gunnen. Wie zich gelukkig voelt, heeft meer plezier in het leven.

Geen zorgen

Winkelen is een uitje. Je laat je huis en je werk even los en duikt de stad in. Je focust je op de zoektocht naar een nieuwe outfit en laat op die andere vlakken de boel even de boel. Dat loslaten, geeft je de ruimte je hoofd leeg te maken, dat geeft rust. Winkelen heeft dus een positieve invloed op je gemoedstoestand.

Geef een reactie