Zorgpremie gaat in 2024 mogelijk met gemiddeld 12 euro omhoog

zorgpremie

De zorgpremie kan in 2024 mogelijk met circa 12 euro per maand stijgen. Dat bedrag is althans de richtlijn die het ministerie van Volksgezondheid aanhoudt voor de basisverzekering, zo bevestigen ingewijden een bericht van De Telegraaf. Het is niet gezegd dat de basispremie ook echt zoveel stijgt, want zorgverzekeraars mogen zelf de hoogte bepalen. Ze maken dat in november bekend.

Prinsjesdag

De schatting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zal op Prinsjesdag worden onthuld en is van belang voor berekeningen met betrekking tot de koopkracht voor het komende jaar. De richtlijn is gebaseerd op de verwachte toename van de kosten in de zorgsector, zoals stijgende lonen en andere uitgaven.

Zorgpremie 2024

Het kabinet gaat ervan uit dat hierdoor de gemiddelde jaarlijkse premie voor de basisverzekering uitkomt op ongeveer 150 euro per maand, wat op jaarbasis neerkomt op bijna 1800 euro. Dit is een stijging ten opzichte van de ongeveer 1650 euro die mensen momenteel gemiddeld per jaar betalen. Dit jaar was de zorgpremie al gemiddeld 10 euro per maand hoger dan in 2022.

Geef een reactie